top of page

BIETEN ROOIEN

Sinds jaar en dag rooit Loonbedrijf Groesbeek een groot areaal suikerbieten in Gelderland, Brabant en Duitsland. Wij beschikken over deskundige en ervaren medewerkers die u graag helpen om uw bieten op een zo productvriendelijke manier te rooien, ongeacht de omstandigheden.

Ropa Panther

Voor het rooien van bieten beschikken wij over een Ropa Panther. Deze machine biedt dankzij de hondengang met knikbesturing een uitstekende gewichtsverdeling en is enorm wendbaar. De hoge wendbaarheid zorgt ervoor dat er vlot gewerkt kan worden en minder grond wordt bereden, hetgeen resulteert in minder insporing. Daarnaast beschikt Ropa als enige fabrikant over een gepatenteerd actief hydraulisch stabilisatiesysteem. Dit systeem reguleert constant de druk per wiel d.m.v. een hydraulische cilinder en zorgt ervoor dat het totale gewicht evenredig over de 4 wielen wordt verdeeld, zodat een minimale bodemdruk wordt bewerkstelligd.

De machine is uitgerust met een combi bladverspreider. Het loof kan integraal geklapt worden of d.m.v. een vijzel met werprad naar de zijkant worden verspreid.

De Ropa Micro-Topper zorgt voor een gelijkmatig kopresultaat, waarbij geen enkele biet te diep wordt gekopt. Zo worden onnodige verliezen voorkomen.

Dankzij het aanwezige rollenbed, vindt het grootste gedeelte van de reiniging plaats vóór de wielen. De zonnen hebben voornamelijk een transportfunctie, wat resulteert in een optimaal en productvriendelijk transport van de bieten naar de bunker. Beschadiging en verlies wordt zo tot een minimum gereduceerd.

BENIEUWD NAAR WAT WIJ VOOR U KUNNEN BETEKENEN?

Neem dan contact met ons op!

bottom of page