top of page

POTEN

Wij maken gebruik van twee 4 rijige pootcombinaties, waarbij de tractoren met cultuurwielen zijn uitgerust. De combinaties bestaan uit een Grimme fronthakenfrees en een Grimme GL420 pootmachine. De fronthakenfrees legt de grond kluitvrij neer en creëert zo een egaal pootbed. Zo ontstaat een luchtige en watervoerende ondergrond, wat ervoor zorgt dat de knollen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Vervolgens zorgt de Grimme GL420 bekerpootmachine voor het poten van de knollen. Deze machine staat bekent om zijn hoge precisie en productvriendelijke handling van de knollen. Aangezien de loopwielen achter de grote toedekschijven zijn gesitueerd, wordt het licht trekken bevordert en ontstaat een mooie rug waarbij de loopwielen de losse grond niet onnodig vast rijden. Beide machines zijn uitgerust om vloeibare toevoegmiddelen en/of granulaat in de rij toe te dienen.

Het aardappelpoten bieden wij op 2 verschillende manieren aan, waarbij GPS RTK wordt gebruikt voor maximale nauwkeurigheid en aansluiting van de ruggen. Afhankelijk van de grondsoort wordt er geopteerd voor het één of twee fasesysteem.

Poten met het één fasesysteem

Het één fasesysteem is geschikt voor lichtere gronden. In een bewerking wordt de grond d.m.v. een Grimme hakenfrontfrees kluitenvrij neergelegd, waarna de aardappelen in dezelfde werkgang worden gepoot én aangeaard.

Poten met het twee fasesysteem

Bij het twee fasesysteem wordt eveneens de grond klaar gelegd door een Grimme hakenfrontfrees en in dezelfde werkgang de aardappelen gepoot. Dit systeem wordt veelal op de zwaardere gronden gebruikt, waarbij het aanaarden / frezen in een aparte werkgang dient plaats te vinden.

BENIEUWD NAAR WAT WIJ VOOR U KUNNEN BETEKENEN?

Neem dan contact met ons op!

bottom of page