top of page

ZAAIEN

Gras zaaien

Gras zaaien doen wij met een Rabewerk pneumatische zaaimachine. Er kan in stroken worden gezaaid d.m.v. sleufkouters, maar volvelds d.m.v. breedzaaikouters behoort tevens tot de mogelijkheden.

Gras doorzaaien

Met de Vredo doorzaaimachine kunnen wij u van dienst zijn om uw weide door te zaaien. Dankzij de dubbele V-vormige schijven wordt een kleine snede in de graszode gemaakt. Vervolgens wordt het zaaizaad (met snelle kiemkracht) tussen de schijven in de snede gedoseerd. De grond veert vanzelf terug en wordt door de aandrukrol weer ingesloten. Het zaaizaad ligt nu in contact met grond, vocht en voedingsstoffen. Daarnaast is het graszaad tevens beschermt tegen vogels en/of nachtvorst. Op deze manier vindt een snelle kieming en worteling plaats van het graszaad en wordt – dankzij de afstand van 75mm- geen ruimte geboden voor onkruiden om zich te ontwikkelen.

Bieten zaaien

Wij zaaien de bieten met een 12 rijige elektrisch aangedreven Kverneland Monopill SE zaaimachine.

Graan zaaien

Ongeacht uw grondsoort, bieden wij u een passende oplossing om uw granen te zaaien. Voor op de (zware) klei beschikken wij over een moderne 3 meter brede Keverneland zaaimachine, waarbij een rotorkopeg het zaaibed klaar legt. De open pakkerwals is zo ontworpen dat deze niet volloopt en laat het land egaal achter.

Op zand- en lössgronden wordt het graan vaak gezaaid d.m.v. de Dutzi mülcher met zaaimachine.

Mais zaaien

Wij beschikken over 2 maiszaaimachines waarmee wij met grote capaciteit uw mais uiterst nauwkeurig inzaaien. Met de 8 rijige Kverneland TF Profi maiszaaimachine wordt uw mais dankzij de GPS RTK op 1 cm nauwkeurig ingezaaid. Dankzij sectieschakeling vind er bij gerende percelen geen overbodige overlap plaats, waardoor het zaaizaad efficiënt wordt benut. Tijdens het zaaien kan de kunstmest direct worden mee gezaaid. Daarnaast beschikken wij over een 6 rijige Monosem zaaimachine. Met deze machine kan naast het zaaien van kunstmest ook granulaat in de rij worden toegevoegd.

Groenbemester zaaien

Na de teelt moet er op zand en klei een groenbemester worden ingezaaid. Uitzonderingen daar gelaten geld over het algemeen dat de groenbemester uiterlijk voor 1 september dient te zijn ingezaaid. Vervolgens mag de groenbemester op zand- en lössgronden niet voor 1 december worden ondergewerkt. Bij kleigrond geldt dat er minimaal acht weken tussen het moment van zaaien en onderwerken moeten zitten. Een groenbemester is niet alleen waardevol voor de bodemvruchtbaarheid, maar het levert ook extra stikstofruimte op. Voor niet-vlinderbloemige groenbemesters is dit 60 kg stikstof op kleigronden en 50 kg stikstof op zand- en lössgronden.

Nadat de stoppelbewerking heeft plaatsgevonden, kunnen wij met onze 6 meter brede Kverneland Accord TS EVO uw groenbemester inzaaien. U kunt er ook voor kiezen om met de 3 meter brede Lemken Smaragd vaste tandcultivator direct de groenbemester in te zaaien.

Levering zaaizaden en kunstmest

Bij ons kunt u ook terecht voor kwalitatief hoogwaardige zaaizaden en de levering van kunstmest. Voor alle bovenstaande bewerkingen adviseren wij u graag over een passende oplossing en leveren wij u het zaaizaad, graszaadmengsel en/of kunstmest dat perfect aansluit op uw bedrijfsvoering.

BENIEUWD NAAR WAT WIJ VOOR U KUNNEN BETEKENEN?

Neem dan contact met ons op!

bottom of page